Nieuws

Per 1 april 2022 hebben Diane en Erwin van Pijkeren de Zorgboerderij overgenomen.
De zorg willen we in dezelfde stijl, intentie en visie gaan voortzetten.
De website gaat ook gewijzigd worden.

 

Toen we in 2011 de boerderij aankochten, was het in eerste instantie de bedoeling dat aan de voorkant de zorg zich zou concentreren op tijdelijk verblijf voor volwassenen met een psychiatrische beperking.
Aan de achterkant was het de bedoeling om te starten met dagopvang voor volwassenen en logeeropvang voor kinderen. De eerste jaren was er sprake van beperkte dagopvang.
Het accent lag toen met name op de kinderopvang wat zich concentreerde vooral in het weekend en in de vakanties.

Nieuw leven op de boerderij  ......

Om een aantal redenen was het nodig onze site te vernieuwen.

Deze site is voor ons eenvoudiger te onderhouden en voldoet beter aan de eisen die worden gesteld met betrekking tot de mogelijkheden van de huidige techniek en (sofware)beveiliging.

Verder was het vanwege omzetting van onze zorg nodig de site te vernieuwen.
De kinderopvang wordt met ingang van de zomer 2015  beëindigd. Daarmee komen met het zorgaanbod alleen nog volwassenen in aanmerking.
Het zorgaanbod was al kort verblijf/overbruggingszorg en ambulante zorg, daaraan is nu toegevoegd verblijf/wonen.

Stichting 4pk heeft een stuk grond bij ons in bruikleen. Hier wordt een moestuin opgestart en onderhouden door mensen die door st. 4 pk begeleid worden.

Zie voor verdere informatie hun website www.stichting4pk.nl 

Omdat Zidane toch niet geschikt bleek te zijn voor onze boerderij, hebben wij inmiddels 2 nieuwe paarden.

Deze paarden (fjorden) komen van een organisatie die erg veel werk met kinderen met een handicap en paarden.
Zie hun website www.stichtinggripopjeleven.nl. Wij zijn er erg blij mee en de kinderen zin er ook dol op.

Vanaf 1 juli gaat op de boerderij de kinderopvang starten.
Dit betekent dat wij de deur in Stadshagen dicht draaien en naar Mastenbroek verhuizen.
Wij en de kinderen hebben er zin in.
De boerderij is nog niet af, er is nog veel te doen, maar de opvangruimte is zo goed als klaar.

Wij hebben er naartoe gewerkt om voor de zomervakantie over te kunnen gaan zodat de kinderen dan lekker in de vakantie van alles op de boerderij kunnen beleven.

We zijn blij dat we in januari eindelijk defenitief bericht hebben gehad dat de bestemmingsplan wijziging erdoor is. De boerderij had een agrarische bestemming en voor onze plannen was het nodig dat er een maatschappelijke bestemming zou komen met de mogelijkheid van 2 wooneenheden. Dat is er nu dus door. Ook zijn de omgevingsvergunningen goedgekeurd door de gemeente Zwartewaterland. We zijn dankbaar voor hun coulante en voortvarende houding. Mede hierdoor komen we mogelijk ook nog in aanmerking voor de VAB (vrijkomende agrarische bestemming) subsidie van de provincie Overijssel.

Het heeft even geduurd, maar hoera eindelijk brandt de kachel. Omdat de vloerverwarming 6 weken nodig heeft voordat deze aan kan, was het op de boerderij behoorlijk koud om te werken, maar gelukkig is het er nu een stuk behaaglijker en dat maakt het werken ook een stuk aangenamer. 
We hebben op dit moment een strakke planning want de Torpstra's zijn op 23 december 25 jaar getrouwd en hopen dat op de boerderij te vieren. We zijn op dit moment bezig om het voorhuis in orde te brengen zodat we daar in januari ook al kleinschalig kunnen beginnen met de opvang.

De pannen zijn er nog niet weer op, meer het asbest is reeds allemaal verwijderd. De kalverschuur is afgebroken en dat geeft meer ruimte en uitzicht. Nu kunnen we eindelijk met de opbouw fase beginnen. Er is al geheid en volgende week wordt het beton gestort.
Met de zorg zijn we bezig met het leggen van de eerste contacten. De website is nu online en wordt af en toe nog wat verder fijn geslepen.
We hebben onze focus als start van de zorg gericht op de kerstvakantie, maar of dat haalbaar is?

Pagina's